Tuesday, April 28, 2009

Trip ILQAM, UiTM Shah Alam ( Ep. 2 )

Kali nie aku nk citer yg aku dah sampai kat seberang...Gambo kat atas nie kaunter chalet yg aku bermlm...Purnama Beach Resort...Citer sikek, mula2 family aku dpt blk yg x best...panas giler...air cond mmg x kuat langsung ( zaman biler nyer air cond ntah.. )...pastu husband aku g kaunter, 40x complain baru leh tukar...nk kene complain giler2 baru nk bg tukar...( hangin 1 bdn!!! )...so, pastu ktorg dpt blk mmg cantik giler...thankz le kat adik yg jg kaunter tu...Tukar blk tu pun sbb sian kat Naylie n Zafrie...x leh tdo langsung...panas...aku x amik lak gambar blk 1st tu...

Sampai2 trus mkn..lapar giler..nie le kaum kerabat ILQAM...

Keadaan pantai yg panas giler...family aku x g mandi manda langsung...husband aku takut nk mandi, ombak jahat!!!!( husband aku tu x ngeti berenang sbnrnyer...)...aku mmg x leh bersuka ria...nk jaga anak2...

Papa lepak2 ngan Zafrie...


Inilah dia Zafrie yg cbuk main pasir...ptg tu Zafrie mandi pasir...rileks je dia tuang pasir atas kepala...dia malu nk main ngan bebudak lain, main le sorang2...

Warga ILQAM cbuk barbeque...ada kentang bakar, ayam, hotdog, udang n mcm2 le...

Zafrie termenung seketika...nie dah mlm kat blk...penat le...
Nk citer sikek, ptg pas barbeque, family aku blk bilik dlm kul 7 camtu...sblm maghrib le...takut bw bebudak time maghrib2 nie...pastu aku tgh duk jaga baby, papa cbuk jg Zafrie...pastu, mama nie suh le papa mandikan Zafrie yg penuh ngan pasir tu...nk jd citer, tgh papa try water heater, Zafrie nie dah melalak2...sbb dia takut air pancut & water heater, mayb sbb skt kene bdn dia...dia lari slow je le kuar blk air...tetiba ' berdebub!!! '....oo...Zafrie jatuh...menangis le...apalg...sian dia...xde minyak gamat @ apa2 le..aku just tuam je...& ini le kenangan bg Zafrie...scroll down....

Tu kat tepi kepala tu...Benjol...trus tdo pas jatuh kene bucu blk air tu...

4 comments:

  1. cian dia..nak besar mcm2..nak2 boy..

    ReplyDelete
  2. ala siannya zafrie...ooo ikut trip ILQAM. Kalau tak silap En Zam Hariro pun ILQAM gak tp mayb dia x pegi kot.

    ReplyDelete
  3. ala keciannye..tp bdk2 kan..mmg akan kene benda2 gtu..kezen aku sblm ni tersungkur..pth gg dpn..rongak lah jadinye skang nie..hehehe

    ReplyDelete
  4. nice blog..
    fara, saya private kan blog.kalo sudi nk jenguk lg leh tinggalkan email add kat jas_fyra@yahoo.com

    ReplyDelete