Friday, July 17, 2009

30 Soklan...( Tag )

Tag kali nie banyak gak nk kene jwb...30 tu...Tag dr muza...tp aku nk jwb gak sbb mcm besh...sbnrnyer Tag nie nk jwb semlm tp x berkesempatan...sbb tu semlm ada n3 'Tag pertama ari nie'...kononnya tag 30 soalan nie tag kedua le...tp x terjwb gak...sorie...nie baru nk jwb...Jom tgk...
1. Bekas kekasih saya adalah :
Saper yek? Takut le nk bgtau...nantu hubby baca blog, dia kt aku ingat lak kat x bf...aku just bgtau, umur dia muda dr aku, orgnyer kecil, org jhr & kenal ms aku keje sbg promoter tudung dulu...( aku keje waktu cuti sem ms di uitm dulu... )
2. Saya sedang mendengar :
Bunyi muza menaip kat dpn aku & seorg gadis kat off aku nie tgh binding company profile...
3. Mungkin saya patut :
Cuti hari nie sbb hubby cuti...pastu hubby nk g tgk umah tgh renovate & g confirm utk psg tiles...aku nk tgk gak! ( hubby pandai pilih tiles ke??? )
4. Saya suka :
Sgt2 shopping , jln2, bercuti & apatah lg bersama family tersyg & anak2 yg comel2...
5. Sahabat-sahabat baik saya :
Semua baik bg saya...susah sy nk ada musuh...mayb xde kot...hehehe...sykan baik...(puji dri sendri...) x caya? percayalah....(nyanyi cam dato' ct...)
6. Saya tak faham :
Ngan perangai org2 kat office sy nie...terutama 'naci2' nie...dah le tu, anak2 dara tua...menyampah!
7. Saya kehilangan :
Kawan sekelas waktu Degree di UiTM dulu...Then, baru2 nie menerima berita, kehilangan kwn sekelas waktu sek. men. laks...naper terlalu awal pemergian mereka? Allah lebih menyayangi mereka...( sedih sebentar )
8. Ramai yang kata :
Aku nie suker Lone Ranger...Mmg pon...Aku lebih senang wat keje sorang2...bkn sombong, tp x susahkan org, & mayb x tercari pasal ngan org len..saper nk join, leh je...sbb tu sumer senang nk berkwn ngan aku...
9. Makna nama saya :
Farasela? Fara ada le makna...Sela xde le plak kot...tp time nie aku luper le makna nyer...saper nk bgtau?
10. Cinta itu adalah :
Sayang menyayang...bg aku le...biler syg, harus ada cinta...cintaku hanya pd Allah s.w.t, Hubby, Anak2 ku & Keluarga2 ku yg lain...
11. Di suatu tempat, seseorang sedang :
Menjaga anak2 ku...Aku bersenang lenang di office sambil melayan blog...hehehe...(Mak aku le...)
12. Saya akan cuba :
Keluar dr office nie..Tension wo! duk office sebegini...Saper nk bg aku keje?
13. Ayat SELAMANYA membawa maksud :
Kekal Ke Akhir...Forever & Ever...Bersama Family Selamanya...Bersama Family Kekal Ke Akhir & Forever & Ever...
14. Telefon bimbit saya :
Sony Ericson W910i...Merah...
15. Bila saya terjaga dari tidur :
Saya akan tgk gelagat anak2 tdo...takut sorang kesana...sorang nun disana...Dah penah jd, mmg slalu terjg dr tdo...
16. Saya paling meluat bila :
Orang tergedik2 ngan hubby...walaupon hubby x le brape ensem & x le berapa kayo, tp ramai suke berkwn ngan dia sbb dia happy go lucky & slumber cam aku...aku jealous wo org lebih2...tp aku nie penuh kesabaran orgnyer...tgk je...dlm panas mcm Hot FM!
17. Pesta/Parti adalah :
Masa utk bergembira! Lalalalalalalala....(Nyanyi cam kumpulan Meet Uncle Husin yek!)
18. Haiwan yang paling comel yang pernah saya temui ialah :
Kucing...Yg Kembang2 tu...
19. Peringkat umur yang paling menyeronokkan bagi saya ialah :
Zaman di Uitm...Masa umur remaja le...Sbb time tu aku mula bljr berdikari dr segi menjaga dri (berjauhan dr ibu bapa), dr segi kewangan (blanje sendiri, guna PTPTN sebaik mungkin) & time tu aku mengenali mana kwn, mana musuh...hehehe..ada musuh ke?musuh xde, tp ada org nk bermusuh...jd je le musuh aku!
20. Hari ini :
Hari Jumaat...Ingatkan sok cuti, tp keje...Office apa da...ketinggalan zaman tul wat keje sabtu nie...nepr le x tru gov...
21. Malam ini saya akan :
Mengemas baju utk blk S.Alam sok...Pastu pk gak nk shopping apa sok...sok hubby ajak shopping brg2 utk perhiasan umah baru...mcm kipas ceiling, aircond, peralatan dapor & mayb jenguk2 gak perabot utk bilik...window shopping...umah baru, sumer nk baru...sediakan duit je le...pening lg le hubby aku...
22. Esok saya akan :
Bekerja 1/2 hari...Pastu blk S.Alam & shopping...
23. Saya betul-betul inginkan :
tempat keje yg lain...x nk dah keje cn...Aku dah tawakal & niat tau nk kuar dr office nie...
24. Ketika saya lihat wajah saya di hadapan cermin pagi ini :
Cam x elok lak pakai tudung itam nie...tp pakai gak le...aku nie jenis x make up...mmg minah slumber...janji aku rasa x selekeh...
25. Pusat Membeli belah atau arked permainan :
Slalunyer JJ & Sogo, tp x kisah le mana2...janji aku dpt jenjln, cuci mata & kalu nk beli, amik je le...
26. Makanan barat atau Jepun :
Barat le...Mknan Jepun apa yek? Rasa2 cam x penah cube lg...Sushi? aku x leh bla le...
27. Bilik yang terang atau gelap :
Terang untuk mengemas & amik brg, Gelap utk tdo shj @ !&-+^H4!*(Paham ke?)...
28. Makanan Segera adalah :
Cepat dimsk, Sedap Dimkn...Maggi @ Mc'D @ KFC @ Pizza Hut...
29. Ayat terakhir yang anda katakan pada seseorang :
Je @ Ye @ Yek!
30. Siapa yang anda mahu TAG?
5 Followers TerBaru setakat aku membuat tag ini...Mereka adalah...
- Reen Ibu Riza ( sy x tau u nyer blog address )
- Coffee Honey ( sy x tau gak address blog awak )
Okay...dah selesai 30...utk pengetahuan sumer, soalan2 ini dijwb secara spontan ketika ini sy di office & perasaan yg bercampur baur...

3 comments:

  1. mak datuk gila byk smpai 30soklan..

    upenye korang seopis

    ReplyDelete
  2. neeza nk gak ke wat tag nie?siler le wat...

    ReplyDelete