Wednesday, August 5, 2009

Isnin lalu...

Isnin lalu, aku & hubby keje 1/2 day...anak2 x sihat...memerap ngan mama le...pastu sampaikan mak pon x sempat sgt nk msk sbb melayan kerenah anak2 ku...jd, mlm tu aku bw mak & sumer kat umah tu, mkn di luar...( saper je kat umah tu, aku, hubby, anak2, mak & adik aku... )Okay, sambung citer...pas maghrib, aku pon grak le utk kuar mkn...pk punyer pk, x tau nk g mana, aku bg idea mkn kat burger king je...kat restoran jejantas sg buloh...

nie Nyalie yg perlu diangkat utk bw g mkn...mak kt sian dia tgh tdo nyenyak..tp nk wat camna, angkat je le...

Zafrie pon tdo nie...kepenatan sbb ptg tu, aku & hubby bw dia kuar g beli sofa utk umah baru & beli singki & set dapor serta hook utk kitchen cabinet...

dah sampai burger king...nie le yg kami mkn...1 set sorang..lain2...aku mkn BBQ burger..yg lain apa ntah...x ingat..hehehe....

air & set utk zafrie...zafrie mama amik nugget & kentang grg...

nk tunjuk kotak kids meal tu...ada mainan tp x besh!

Naylie ngan nenek...nenek suh mama mkn dulu...nenek jg Naylie jap...Naylie tu tgnnyer nk mencapai mknan atas meja...

Mama & Zafrie...ms nie Zafrie tgh batuk2...pastu tgk le anakku it, selsema...sian x sihat...

Zafrie tgh layan kentang grg...

mkn duduk lak sblh papa....sedapnyer...

Papa tgh layan mkn...1st time ajak papa g cn...sbb papa x layan sgt burger king...

Acu Ya ngan Naylie & nenek...tgk tu Naylie, dia pon nk mencapai jerk!

nie Zafrie...naper Zafrie dah pakai baju Upin & Ipin laks?sbbbbbb.....dia muntah di burger king...dia x sihat...mkn & mnom apa2 pon, mesti kuar blk...sampai le semlm...ari nie x tau citer lg kat umah tu camna...sian anak2 ku...adik Naylie pon camtu...

Zafrie wat muker sedih pas muntah...cian dia...

walaupon x sihat, dah muntah...Zafrie tetap aktif...tgk je le dia...jln melaju je...sambil pgg beg plastik yg berisi baju & suar yg kene muntah td...sajer suh dia bw beg plastik tu...bkn berat pon...mcm 'Mak Enon' jlnnyer...

Zafrie berhenti jap...melambai bendera yg tgh dipsg sempena bln kemerdekaan...Zafrie mmg pantang nampak bendera...mula melambai sambil ckp, 'da...da...' pas aksi nie, kami pon trus blk...

6 comments:

  1. dah lama tak jenguk blog fara... akak bz... wah makan2 kat burger king ya.... sian anak2 x sihat.. skrg musim sakit...

    ReplyDelete
  2. bahaya kalo demam2 selesema2 skrg ni..jga leklok anak2 ye..sian diorang ek..
    *naseb baik bawak baju persalinan :)

    ReplyDelete
  3. moolattnye anakmu faraa..hheheh..comelnyer..
    a'ah g la check kt spital..kena jaga2 skang ni..

    ReplyDelete
  4. sekarang ni memang musin demam..eisya pun demam gak..

    ReplyDelete
  5. sian kan kalau anak2 tak sihat..

    ReplyDelete
  6. klu mak sy ajak mkn fastfood mmg x mau lar..sbb x makan

    ReplyDelete